19 September 2011

Punca Payudara Tidak Sihat
1. Berat Badan yang Turun Naik Secara mendadak.
- ini adalah antara faktor yang terjadinya perengangan berlebihan pada kulit. jika berat badan naik dan tiba tiba menurun akan membuat kulit menjadi lembek dan menggeliat. ini secara tidak langsung boleh membuat kan payudara tidak sihat dan kehilangan bentuk idealnya. 


2. Kebiasaan duduk yang salah!
- seorang wanita haruslah mengambil berat cara duduknya, kerana kebiasaan cara duduk yang salah boleh menyebabkan payudara melorot. oleh itu , selalulah duduk dengan betul kerana tidak hanya baik untuk tulang belakang , tetapi juga untuk kesihatan payudara. 


3. Ukuran bra yang salah.
- ketika memilih saiz bra , perkara paling penting adalah saiznya! ukuran bra yang tidak tepat boleh membuat payudara tidak sihat. bra yang terlalu ketat pula akan menggangu perjalanan darah yang boleh menyebabkan terjadinya kanser payudara. sedangkan bra yang longgar boleh mengakibatkan rengangan kulit, terutamanya bagi wanita yang memiliki payudara besar. jadi pilihlah ukuran saiz yang tepat ye.


4. Mandi berendam didalam air panas !
- air panas bole membuat kulit kering dan hilang keanjalan kulit. maka sebaiknya hindarilah berendam air panas dalam jangka masa yang lama.


5. Sinar Ultraviolet !
-haa.. kebanyakan orang suke berjemur kan .. terutamanya minah mat salehh tu . kononnya nak dapatkan kulit berwarna kecoklatan. tapi sebenarnye weh .. cara tersebut adalah sangat merbahaya untuk kesihatan payudara anda. selain terbakar , berjemur juga boleh menyebabkan payudara kehilangan keanjalan kulit dan meningkatkan risiko terjadinya kanser payudara. hmm so pada yang suke pakai seksi seksi tu .. cover la mane yang patut kalo sayangg payudara korangg. *tegur tanda CARE okay :)0 Responses to “Punca Payudara Tidak Sihat”

Post a Comment

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by
Socialbar

ShoutMix chat widget
;